Notícies

Festes més sostenibles amb gots retornables

13/09/2018

Iniciativa per reduir la generació de residus en les festes i esdeveniments de la ciutat

Got Mercè

Barcelona treballa des de fa temps en la millora de la sostenibilitat de les seves festes majors en àmbits com la recollida de residus, el soroll o l'accessibilitat. Des de fa uns anys s'ha implantat el got retornable en algunes zones de les Festes Majors de Gràcia, Sants i la Mercè.

L’experiència s’emmarca en Got Gracial’Estratègia Residu Zero municipal i en la Instrucció tècnica per a la introducció de criteris de sostenibilitat en esdeveniments i respon a una millora en les actuacions per generar menys residus. L’aplicació d’aquest sistema té l’objectiu de reduir l’impacte ecològic negatiu i les deixalles en carrers i places. L’objectiu del projecte és eradicar el got d’un sol ús per apostar pels gots reutilitzables i la seva màxima reutilització.

El got reutilitzable, amb disseny propi de les festes, es distribueix mitjançant el dipòsit d’un euro en concepte de lloguer. Aquest sistema de dipòsit, sense despesa final pel públic, aconsegueix dotar de valor el got i n’evita el seu abandonament.

S'estima que, durant tres festes majors del 2017 (Gràcia, Sants i la Mercè -Av. Reina Maria Cristina-), s'haurien estalviat uns 210.300 gots d'un sol ús que equivalen a uns 210 kg de residus d'envasos:Dades_got

 Font i més informació a Premsa.

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible