Agenda

Exposició "Ramon Margalef, ecòleg global”

10/12/2019 10:00
-
02/02/2020 20:00
|
Jardí del Palau Robert,

Centenari del naixement del científic més important de Catalunya

Ramon Margalef

“Ramon Margalef, ecòleg global” s’emmarca dins els actes de celebració del centenari del naixement de Ramon Margalef, commemoració oficial de la Generalitat de Catalunya. L'exposició gira entorn la figura de Ramon Margalef amb pinzellades de la seva vida científica i personal. Margalef, un referent científic català i global, és àmpliament conegut en cercles acadèmics i institucionals, però és en gran part encara desconegut per al públic general. El relat es desenvolupa a partir de temes d'interès general en el moment actual, com ara el cicle de l'aigua, els canvis en el paisatge, el declivi dels recursos pesquers, la biodiversitat i altres. Margalef contribueix a l'estudi d'aquests temes, com es pot comprovar amb apunts biogràfics i comentaris seus. L’exposició s’estructura en sis mòduls.

  • El primer, Persona, introdueix l'exposició amb apunts biogràfics de la vida i obra científica de Ramon Margalef, a la vegada que també presenta el Premi Ramon Margalef d'Ecologia que la Generalitat de Catalunya va instaurar el 2004.
  • Producció Marina tracta el tema de la producció marina tenint en compte aspectes de sobrepesca, del funcionament de l'ecosistema marí, d'aqüicultura i de la proliferació de meduses. L'aigua vital tracta sobre la importància de l'aigua com a vehicle d'energia i nutrients en el funcionament dels ecosistemes i també la importància per als humans.
  • L'energia explica com l'energia solar posa en funcionament la biosfera, a través de la llum i la interacció amb el clima, i com s'escala l'ús de l'energia per part dels humans.
  • Biodiversitat desenvolupa el concepte de biodiversitat, els seus lligams amb altres paràmetres ecològics i evolutius i les tendències actuals d'extinció d'espècies amb les seves conseqüències per a la humanitat.
  • La nostra biosfera enfoca aspectes de la biosfera i la seva interacció amb els humans que la gestionen i modifiquen, amb reflexions mediambientals d'un Margalef madur.

Font i més informació al web Palau Robert.

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible