Notícies

Estudis científics sobre el verd urbà i les partícules PM2,5 en les estacions de metro de Barcelona

14/09/2016

La revista científica "Ciència per a les polítiques ambientals" de la Comissió Europea ha publicat dos estudis recents sobre Barcelona.

Estudis_cientifics

El primer article d'investigadors de la Universitat Autònoma de Barcelona: "Els jardins urbans proporcionen molts dels serveis dels ecosistemes als barcelonins" (en anglès) identifica 20 beneficis ambientals i culturals des de la polinització a l'educació ambiental. L'estudi explora 27 jardins urbans i, a través d'entrevistes i enquestes a gestors i jardiners i a través de l'observació directa dels usuaris, identifica els principals serveis culturals que proporcionen els espais verds urbans relacionats, sobretot, amb l'oportunitat dels residents d'interactuar entre ells i amb la natura.

L'altre estudi, "Les estacions de metro amb portes que separen la plataforma del túnel i una bona ventilació redueixen l'exposició dels passatgers a les PM2,5" (en anglès) especifica que les estacions amb aquests nous dissenys redueixen la concentració de partícules fines (PM2,5) en més d'un 50% en comparació amb estacions més antigues. Els investigadors afirmen també que un millor control de la ventilació i una reducció del contingut de metalls en les vies poden fer millorar significativament la qualitat de l'aire de les estacions de metro.

Font i més informació a la revista "Science for Environment Policy".

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible