Notícies

Es posa en marxa el servei de bicicletes elèctriques del Bicing

24/04/2019

300 bicicletes propulsades per energia 100% renovable

Bicing

El servei de bicicletes elèctriques del nou Bicing ja està en marxa. Des de l’1 d’abril s’han començat a introduir bicicletes al servei i avui ja se’n disposen de 300. La previsió és duplicar aquesta xifra durant el mes d’abril i tot seguit arribar fins a les 800 unitats disponibles. Les bicicletes elèctriques del nou Bicing estan identificades amb un símbol elèctric al parafang posterior i a la cistella i es estan situades en qualsevol estació del Bicing perquè tenen el mateix tipus d’ancoratge que les bicicletes mecàniques i per tant totes les estacions són ara mixtes. La disponibilitat i ubicació es pot consultar a través del web de Bicing i a través de l’app, que podrà filtrar en quines estacions hi ha bicicletes elèctriques disponibles.

Per a utilitzar el servei de bicicletes elèctriques de Bicing no cal contractar una tarifa específica, amb la tarifa que tingui cada abonat o abonada es pot utilitzar la bicicleta elèctrica aplicant els preus determinats en el servei. Un cop acabi el desplegament de les bicicletes elèctriques, el nou Bicing encararà l’última fase de desplegament, el de l’ampliació territorial. En total està prevista l’ampliació de la cobertura del servei amb 95 estacions de nova creació distribuïdes als 10 districtes de la ciutat. Els barris on estaran situades aquestes noves són La Marina del Prat Vermell, Vallcarca i els Penitents, la Salut, la Vall d’Hebron, la Clota, Canyelles, les Roquetes, Verdun, la Trinitat Nova i Ciutat Meridiana. Així doncs, la previsió és arribar a les 519 estacions mixtes, preparades per estacionar tant bicicletes mecàniques com les elèctriques. El nombre total de bicicletes a la finalització del procés serà de 7.000 (6.000 mecàniques + 1.000 elèctriques).

Barcelona Energia (BE), l’operador elèctric metropolità, serà l’encarregat de subministrar electricitat a les estacions de Bicing. En una primera fase, la comercialitzadora pública d’energia cent per cent renovable ha començat a donar servei a 150 punts de subministrament d’arreu de la ciutat. Durant la segona fase, que s’espera que sigui cap a finals del mes d’abril, s’aniran activant de manera gradual la resta de punts, fins arribar al 100% de les estacions de Bicing.  BE és l’eina que promou un nou model de transició energètica, fomentant la producció d’energia renovable mitjançant l’autoconsum en espais privats o comunitats de propietaris. L’operador elèctric metropolità no només compra i subministra energia, sinó que també adquireix el compromís amb les energies renovables, ofereix un servei de proximitat amb assessoria especialitzada, atorga sistemes de transparència en la gestió i aposta per la innovació tot incentivant l’autoconsum.

Font i més informació al web de BSM.

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible