Notícies

Equipaments culturals a punt per a la certificació ambiental (DGQA)

08/10/2014

4 museus i 1 biblioteca promouen l'ecoeficiència i la sostenibilitat mitjançant el Distintiu de garantia de qualitat ambiental (DGQA)

Gene

Cinc equipaments culturals, l'Arxiu Històric de la Ciutat, el Museu Frederic Marès, la Biblioteca Pública Arús, el Born Centre Cultural i el Centre de Disseny HUB, es troben en el procés d'obtenció del Distintiu de garantia de qualitat ambiental per a la categoria d’equipaments culturals. Els objectius d'aquest procés són promoure l’ecoeficiència i la sostenibilitat ambiental en la planificació, projecció i gestió d’aquests serveis, minimitzar els impactes ambientals i promoure el desenvolupament sostenible, més enllà dels requisits derivats del compliment de les normatives vigents.

Concretament, els criteris ambientals per a l'atorgament del distintiu fan referència a l'estalvi i eficiència energètica, a l'estalvi d'aigua, a la gestió de residus, a les compres, a la mobilitat, a l'ús eficient d'espais, a les qualificacions ambientals, al soroll i vibracions i a la formació ambiental.

El proper 20 d'octubre està previst fer la presentació formal de la documentació que recull les accions i estratègies d'aquests cinc equipaments a la Generalitat de Catalunya. Seguidament, el Consell de Qualitat Ambiental valorarà i conclourà l'atorgament del Distintiu mitjançant les visites pertinents.

Podeu consultar els criteris ambientals als equipaments culturals: Biblioteques i museus establerts a la Resolució TES/787/2012, de 2 d'abril.

Si voleu més informació sobre el Distintiu podeu consultar la web de Medi Ambient i Sostenibilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible