Notícies

Eliminació de les ampolles de plàstic d’un sol ús als bombers de Barcelona

01/07/2020

Les cantimplores dels bombers permetran reduir les ampolles de plàstic d’un sol ús en les intervencions

ampolla bombers

Amb l’objectiu d’avançar en l’eliminació de plàstics d’un sol ús i la reducció de residus de plàstics, promogut per una iniciativa interna en els Parcs de Bombers, recentment s’ha implementat la substitució d’ampolles d’aigua d’un sol ús per cantimplores personals i reutilitzables.

En el transcurs de les intervencions que realitzen els bombers de la ciutat requereixen hidratar-se constantment a causa de la pèrdua de líquids que implica treballar de forma molt exigent amb els equips de protecció posats i en ambients molt calorosos. Per fer-ho de forma ordinària s'havien utilitzat ampolles de 1,5 litres de plàstic no reutilitzable. Aquest estiu cadascú d'ells disposarà d'una ampolla de 0,60 litres d'ús personal per utilitzar-la en les més de 20.000 intervencions que es realitzen a l'any.

Es tracta d’una ampolla de 600 ml de doble casc, d’acer inoxidable alimentari per fora i recobriment ceràmic per dins. Manté els líquids frescos durant 24h i calents durant 7h. El tap està fabricat amb plàstic reciclat.

Aquesta actuació dona resposta a la Instrucció en relació a l’aigua envasada i l’ús de gots de plàstic d’un sol ús en les dependències i serveis municipals (2019), i forma part del Pla Estratègic de Sostenibilitat Interna de la Gerència de Seguretat i Prevenció (2013 – 2022).

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible