Notícies

El CCCB obté el Distintiu de garantia de qualitat ambiental

09/12/2018

Mostra del seu compromís ambiental (eficiència energètica, gestió de residus, formació i comunicació ambiental)

DGQA_CCCB

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha concedit el Distintiu de garantia de qualitat ambiental al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), ubicat al carrer Montalegre, 5, de Barcelona, dins de la categoria Equipaments culturals: biblioteques, museus i col·leccions. Amb aquesta adhesió ja són 32 els equipaments d'aquestes característiques que llueixen el distintiu a tot Catalunya.

Per obtenir el distintiu l'equipament ha hagut de demostrar que compleix la legislació ambiental vigent i determinats criteris ambientals que permetin la minimització de l'impacte sobre el medi i el foment de la sensibilitat ecològica dels usuaris.

També ha obtingut el Distintiu un edifici d'oficines de l'Ajuntament de Barcelona ubicat al Carrer Ciutat 3, demostrant el seu compromís ambiental amb el compliment de tots els criteris demanats referents a estalvi i eficiència energètica, especialment en l'àmbit de la il·luminació i la climatització, la gestió de residus, la formació ambiental de les persones treballadores i també de comunicació i promoció entre elles.

L'Ajuntament de Barcelona ja disposa de tres edificis d'aquesta tipologia certificats, juntament amb el del carrer Avinyó, 7, i el de Carrer Paradís, 14. En total, són 6 els edificis d'ús d'oficines que disposen d'aquesta certificació a Catalunya. 

El Distintiu de garantia de qualitat ambiental és el sistema català d'etiquetatge ecològic que reconeix aquells productes i serveis que compleixen uns determinats requisits ambientals més enllà dels que estableix la normativa vigent.

Font: Notes de premsa del govern.cat.

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible