Notícies

Criteris ambientals en la producció audiovisual a Barcelona

16/02/2024

Barcelona reforça el compromís amb la sostenibilitat en la producció audiovisual en el servei de gestió de rodatges de la BCN Film Commission.

Guia rodatges

L’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) fa anys que treballa en l’ambientalització de les seves diverses àrees d’actuació. Un exemple concret d’aquest compromís és la Guia de bones pràctiques en la producció audiovisual de la BCN Film Commission, dirigida a les productores que tenen la intenció de realitzar rodatges a la ciutat de Barcelona.

Aquesta guia aborda els aspectes ambientals i socials que les productores han de tenir en compte durant els seus rodatges a la ciutat, especialment quan es tracta de grans projectes cinematogràfics. Pel que fa als aspectes ambientals, es detallen criteris relacionats amb les emissions a l’atmosfera i el consum energètic, el soroll, la mobilitat sostenible, el consum de materials i la generació de residus, la gestió de les aigües residuals i els serveis d’alimentació.

La guia contribueix a consolidar Barcelona com a destí cinematogràfic sostenible i compromès.

En aquest context, cal destacar l’ambientalització del nou contracte del servei de gestió de l’Oficina d’Atenció i Promoció dels Rodatges de Barcelona. Pel que fa als criteris ambientals dels plecs de la licitació, s’han considerat com a criteris d’adjudicació la proposta del pla de treball per a la implementació de la guia i la qualificació energètica de l’espai des d’on es duran a terme els serveis. A més, aquest contracte presenta una novetat rellevant: la incorporació d’un tècnic en sostenibilitat com a nou perfil professional del servei.

L’empresa adjudicatària del contracte és aquella que ha obtingut la puntuació més elevada en relació al criteri del pla de treball per a la implementació de la guia. El Programa Ajuntament + Sostenible ha col·laborat en la valoració d’aquest criteri.

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible