Notícies

Coneix el Pla Clima 2018-2030

04/05/2018

El full de ruta municipal per donar compliment als Acords de París de lluita contra el canvi climàtic

Pla Clima

El Dimarts 24 d'abril l'Ajuntament de Barcelona va presentar el Pla Clima a la ciutadania i a les entitats de la xarxa Barcelona + Sostenible, l'estratègia transversal municipal per contribuir amb els objectius marcats als Acords de París de lluita contra el canvi climàtic.

El Pla Clima 2018-2030 és un programa d'accions transversals per lluitar contra el canvi climàtic amb l'objectiu de reduir en un 45% les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle, i amb el compromís que l'increment de la temperatura mitjana no superi 1,5 ºC a finals del segle XXI.

El canvi climàtic ja és aquí i les ciutats, on viuen la majoria dels habitants del planeta, tenen una responsabilitat i un paper clau a l'hora de mitigar els efectes del canvi climàtic al món. Amb l'objectiu de complir els compromisos contra el canvi climàtic acordats a la 21a Cimera de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic, celebrada a París, l'Ajuntament ha presentat el Pla Clima, un programa estratègic amb 242 mesures per afrontar els efectes del canvi climàtic que gira entorn de quatre eixos principals: mitigar els efectes del canvi climàtic, adaptar la ciutat a les conseqüències de la problemàtica, prioritzar els col·lectius més vulnerables i implicar la ciutadania en aquesta lluita. El pla posa enfàsi en:

  • Acció ciutadana i zero pobresa energètica: es destinen 1,2 milions d’euros per a projectes col·laboratius impulsats per la ciutadania que promoguin la reducció de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle, es reforcen els serveis i els equipaments i s’adaptaran els habitatges de les persones més vulnerables per fer front al canvi climàtic.
  • Transició cap a una energia verda, sostenible i local: producció d’energia renovable i local, desenvolupament de l’operador energètic municipal, promoció de l’autogeneració d’energia solar als blocs d’habitatges amb la intenció de tenir edificis de consum pràcticament nul, aposta per la banca ètica i per donar impuls a programes de recerca sobre el canvi climàtic.
  • Mobilitat sostenible, espais verds i residu zero: augmentar el reciclatge selectiu i arribar al 60%, recuperar el control de la gestió pública de l’aigua i la reutilització de l’aigua freàtica, desplegar bons sostenibles per atreure capital nacional i internacional que promoguin projectes verds, i potenciar el transport públic per reduir en un 20% el transport privat.

 

Font i més informació a Barcelona pel Clima.

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible