Agenda

Cicle de cinema ambiental i debats

19/09/2019 19:00
-
16/12/2019 18:00
|
Diferents equipaments de Barcelona

Claqueta i acció, el millor cinema ambiental!

Claqueta_2019

El cicle Claqueta i Acció! és una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona en col·laboració amb el Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient (FICMA) per promoure la cultura de la sostenibilitat entre la ciutadania de Barcelona. El cicle comprèn 44 projeccions que es podran veure a 34 equipaments repartits pels 10 districtes de la ciutat de forma gratuita.

Per segon any consecutiu, veurem pel·lícules procedents del fons documental del FICMA en diferents espais de la ciutat i tindrem l’oportunitat de debatre sobre temàtiques ambientals diverses, des dels reptes per a la conservació de la biodiversitat
fins a l’impacte dels residus i la problemàtica del malbaratament alimentari. També reflexionarem sobre la influència que poden tenir les nostres accions quotidianes i estils de vida i, alhora, podrem conèixer recursos per orientar-nos cap a estils de vida més sostenibles a Barcelona.

La sessió inaugural és a la Casa Elizalde amb el documental "En la línia del frente: los guardaparques del parque nacional de Gorongosa". La projecció situada a Moçambic segueix els candidats que intenten passar les dures proves físiques i mentals requerides per convertir-se en un agent rural de Gorongosa. Els documentals pensats per despertar consciències adormides s'agrupen en 4 sessions:

  • Alimentació i residus: tres documentals per reflexionar sobre les conseqüències del malbaratament alimentari i sobre com menjar aliments de proximitat és molt més variat i fàcil del que pensem.
  • Canvi climàtic: tres visions originals, propostes visuals molt suggeridores sobre un repte que necessita ser abordat de manera urgent. 
  • Canvi climàtic i mobilitat sostenible: tres projectes des d'on s'aborda el repte des d’universos sorprenents i imaginatius.
  • Recursos hídrics i conservació: visió de la petjada de l’aigua a través de tres curtmetratges a Colòmbia, el Perú i Mèxic que mostren com els recursos hídrics són fonamentals per a la vida.
  • Residus i plàstics: tres curtmetratges dedicats als plàstics i a com la seva acumulació compromet el futur del nostre planeta.

Font i més informació sobre els documentals i les pel·lícules projectades en el cicle i els equipaments on es podran veure al web de La Fàbrica del Sol i descarregant el programa.

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible