Notícies

Celebrada la Jornada A+S Barcelona 2021

03/11/2021

La trobada vol, entre d'altres, fer un reconeixement al personal municipal que ha estat proactiu en el seu compromís per la sostenibilitat.

Des de la darrera Jornada del Programa Ajuntament + Sostenible, el novembre de 2017, han passat gairebé quatre anys i en aquest temps moltes persones han treballat de valent en diversos projectes d'ambientalització en tots els àmbits de l’Ajuntament. Per posar en rellevància tota aquesta feina, aquest 27 d’octubre s’ha celebrat una nova Jornada Ajuntament + Sostenible.

Amb la Jornada volíem aconseguir els següents objectius:

  • informar del punt en què es troba el programa Ajuntament + Sostenible
  • compartir reflexions, anhels i una estona plegats després del distanciament obligat del darrer any
  • fer un reconeixement especial a determinades iniciatives

Per poder fer una trobada presencial, i davant la incertesa de quina seria la situació de la pandèmia, quan es va començar a planificar la Jornada es va apostar per fer un esdeveniment a l’aire lliure, i vam tenir la sort de poder comptar amb les instal·lacions del Zoo de Barcelona, que ens ha acollit i ens ha ajudat en l’organització.

També volíem fer un esdeveniment participatiu, però on fos possible oblidar-se dels mòbils i les pantalles durant una estona. I per això, vam fer les dinàmiques de participació com abans, amb targetes de colors i fulls de paper reutilitzats.

Durant la Jornada, que ha estat conduïda pel nostre company Francesc Roma, hem comptat amb la participació de més d'un centenar de persones de diferents serveis municipals, amb assistència des de 5 districtes, 13 gerències i 8 instituts municipals.

Després de la benvinguda per part de Sito Alarcón, el director del Zoo i unes paraules del gerent de Medi Ambient i Serveis Urbans, Frederic Ximeno, la Mar Campanero i la Silvia Franco, del Programa Ajuntament + Sostenible, ens van presentar, a través d’una dinàmica, en què consistia el Programa i les instruccions ambientals de contractació, així com quins resultats s’havien assolit ja en determinats aspectes, com el consum de paper o l’ambientalització de la flota.

Com a ponent convidat, ens va acompanyar en aquesta ocasió en Tomàs Molina, qui ens va donar la seva visió de l'emergència climàtica i com afrontar-la.

La Gerent Municipal, Sara Berbel i Sònia Frias, Gerent d'Ecologia Urbana, van ser les encarregades del lliurament dels premis (un diploma i un lot de productes ecològics per fer el vermut) a les deu iniciatives reconegudes enguany.

Podeu veure un petit vídeo resum de les iniciatives premiades en la següent llista de reproducció.

Entre tots els assistents vam fer el núvol de paraules amb les que han de ser les prioritats del Programa Ajuntament + Sostenible.

La cloenda de l’acte va anar a càrrec de la Gerent Municipal, Sara Berbel i de Juli Mauri, Cap d’Unitat de Conservació i Coneixement del Zoo de Barcelona.

Em breu ampliarem aquesta informació i penjarem al web del Programa la informació de la jornada per a què la tingueu disponible.

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible