Notícies

Broten els enciams al terrat de la seu del Districte de Sants-Montjuïc

23/01/2018

Fruit del treball a l'hort amb persones afectades per trastorns de salut mental

Horts_sants_1

Aquest mes de gener s'han collit els primers enciams a l'hort instal·lat al terrat de la seu del Districte de Sants-Montjuïc.

Ho han fet la vintena de persones amb trastorns de salut mental que se n'encarreguen des que, fa tres mesos, se'n va adjudicar la gestió a la Fundació Joia i Asproseat (en resultar els seus projectes guanyadors del concurs que s'havia convocat en el marc del programa Fem Salut a l'Hort), amb l'assessorament agroalimentari de l'IRTA.

Aquest hort és una més de les activitats amb què omplen i enriqueixen el seu dia a dia els usuaris d'aquests centres de dia o tallers de teràpia ocupacional, establerts als barris de Sants-Montjuïc. Les properes collites es destinaran al menjador social de la Fundació Canpedró.

Horts_Sants_2Durant els darrers mesos s’ha acabat de completar la infraestructura per posar en marxa aquest hort hidropònic, en què els fertilitzants arriben a les plantes a través d’una xarxa de reg.El planter es clava als sacs de perlita volcànica sobre els quals creix fins convertir-se en els enciams collits avui o les bledes que aviat estaran també a punt. L’estructura de fusta que s’hi ha afegit sobre la meitat de les vuit fileres de conreu permetrà que aviat s’hi enfilin també les tomaqueres, mongeteres i fesoleres. En un altre espai del terrat, al jardí de plantes aromàtiques ja hi ha menta, lavanda i romaní. En un futur, l’hort es podria ampliar fins ocupar la resta del terrat compartit amb l’Escola Miquel Bleach.

Actualment, els dimecres al matí venen a treballar-hi set persones del Centre Ocupacional 1981 i vuit del Centre Ocupacional La Marina, acompanyats dels seus monitors d’Asproseat. Els divendres al matí, se n’encarreguen vuit persones amb trastorn mental sever que la resta de la setmana acudeixen al centre de dia de la Fundació Joia a l’avinguda de Josep Tarradellas. Tots reben les instruccions dels tècnics de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i, ara com ara, la primera collita d’enciams ha estat d’allò més prolífica.

Font i més informació Districte de Sants-Montjüic.

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible