Agenda

Biomarató 2018, competició d’observacions naturalistes

27/04/2018 00:00
-
30/04/2018 00:00
|
10 districtes de Barcelona

80 ciutats amb vida!

Biomarato

La Biomarató és el City Nature Challenge local de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). El City Nature Challenge (CNC) és una competició amistosa internacional d'observacions naturalistes. 80 ciutats de tot el món competiran entre elles per aconseguir la major quantitat d'observacions d'éssers vius de la seva naturalesa local i publicar-les a internet. En el cas d'Espanya, les ciutats que hi participen son Barcelona, Cádiz, Madrid i Sevilla. Si estàs en algun dels 36 municipis que conformen l'AMB pots contribuir a que la Biomarató guanyi el City Nature Challenge!

Per registrar les observacions, tant a Barcelona com a la resta de ciutats de l'estat espanyol s'utilitzarà la plataforma de ciència ciutadana Natusfera, que és un quadern de camp per al mòbil, una xarxa social naturalista i una plataforma molt potent per al seguiment de la biodiversitat. Les observacions registrades a Natusfera quedaran disponibles per a tothom i, posteriorment, passaran a formar part de GBIF (Infraestructura Mundial d'Informació en Biodiversitat, per les sigles en anglès), que amb gairebé 900 milions de registres constitueix la major xarxa mundial de dades de biodiversitat. D'aquesta manera les dades seran útils per a la ciència i per afavorir la conservació de la naturalesa de les nostres ciutats.

Es pot participar a la Biomarató de diferents maneres de forma individual, com a organització o entitat, fent difusió de l'esdeveniment o ajudant a identificar espècies durant el concurs.

Font i més informació al web Biomarató.

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible