Notícies

"Better Save Soil"

04/07/2016

Com podem tenir cura dels sòls, un recurs clau amenaçat!

Better_Save_Soil

"Better Save Soil" (Millor Conservem el Sòl) és una iniciativa d'animació per crear consciència sobre l'estat dels sòls.

El sòl fèrtil és la base de les nostres societats modernes. Encara que hauríem d'estar fent tot el possible per conservar-lo, si mirem al nostre voltant, veurem una història molt diferent. A pesar que la major part de nosaltres vivim en ciutats, tots podem posar la nostra part per tenir cura dels Sòls en tot el món.

Les Nacions Unides van declarar el 2015 com a l'Any Internacional dels Sòls. La FAO estima que un terç de tots els sòls del món està degradat o en procés de degradació i, si no s'adopten canvis, la superfície mundial de terra cultivable i productiva per persona equivaldrà el 2050 a només una quarta part del nivell de 1960.

Els sòls sans constitueixen la base per als aliments, combustibles, fibres i productes mèdics, i també són essencials per als nostres ecosistemes, realitzant un paper fonamental en el cicle del carboni, emmagatzemant i filtrant l'aigua, i millorant la resiliència davant inundacions i sequeres. 

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible