Notícies

Barcelona signa la Declaració Basca per a l’impuls de mesures locals i sostenibles

23/05/2016

Resultats de la 8a Conferència Europea de Ciutats i Pobles Sostenibles

Declaracio Basca

Més de 800 representants de governs locals i regionals, institucions europees i internacionals, membres de la comunitat científica, del sector privat i de la societat civil, van participar en la 8a Conferència Europea de Ciutats i Pobles Sostenibles organitzada per l'ICLEI – Governs Locals per la Sostenibilitat - els passats 27, 28 i 29 d'abril a Bilbao.

La regidora Janet Sanz va exposar a la Sessió d'alcaldes i alcaldesses i al Subplenari "Ciutats i Innovació" on va destacar alguns dels programes municipals, com el Programa Ajuntament + Sostenible, per avançar cap a un Ajuntament més eficient i productiu a través de la innovació, la creativitat i el talent.

Els líders locals reunits a la conferència van mostrar el seu suport a la Declaració Basca, un document que defineix els nous camins perquè les ciutats i pobles europeus puguin convertir-se en municipis productius, sostenibles i resilients, en el marc d'una Europa més habitable i inclusiva.

El document és un dels resultats més importants de la 8a Conferència Europea de Ciutats i Pobles Sostenibles i és un pas important després de la Carta d'Aalborg (1994) i els Compromisos d'Aalborg (2004).

Podeu accedir a la traducció al català de la Declaració Basca feta per la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat mitjançant aquest enllaç.

També podeu veure al vídeo adjunt l'entrevista que la revista de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat (Sostenible.cat) va fer a Janet Sanz, arran de la 8a Conferència Europea de Ciutats i Pobles Sostenibles.

Janet Bilbao
Play icon
Janet Bilbao

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible