Agenda

Barcelona celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura!

11/10/2015 00:00
-
18/10/2015 00:00
|
Catalunya

Pel foment d'un transport més sostenible, segur i saludable

Bici

Sota el lema europeu "Tria. Canvia. Combina" de l'11 al 18 d'octubre es celebra a Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Al llarg d'aquesta setmana, les administracions públiques, entitats i associacions organitzen una gran diversitat d'activitats per tal de fomentar un altre tipus de mobilitat, com l'ús dels vehicles elèctrics, transport públic col·lectiu o els desplaçaments a peu, en bicicleta. La Setmana del 2015 proposa, doncs, buscar una alternativa a l'ús del cotxe particular i promoure un transport més sostenible, segur i saludable.

I tot això, per què?
Doncs perquè el 80% de la contaminació acústica i el 50% de la contaminació ambiental la generen els vehicles de motor, i aquesta contaminació redueix l'esperança de vida, ja que pot provocar diverses malalties. En l'àmbit econòmic, el cost de viatjar amb vehicle privat és 10 vegades superior al del transport públic i 50 vegades respecte a l'ús de la bicicleta. A més, anualment es produeixen 8.000 accidents a la ciutat amb un resultat d'uns 11.000 ferits.

Per això, la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura aspira a canviar la nostra manera de desplaçar-nos, per tal de millorar la nostra salut, contribuir a millorar la qualitat de l'aire de les ciutats i ajudar a reduir els accidents de trànsit.

Per més informació sobre les activitats que s'organitzen a Barcelona consulteu el web de l'Ajuntament dedicat a la Setmana de la Mobilitat.

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible