Notícies

Barcelona Activa es compromet a allargar la vida útil de dispositius tecnològics en desús

10/03/2017

Acord de col·laboració per avançar envers l'economia circular

BCN activa

Barcelona Activa i l'Associació Pangea han fet una aposta per l'economia circular i han signat un conveni a través del qual cediran maquinari tecnològic que ja no es fa servir, i el posaran al dia per reutilitzar-lo i cedir-lo a entitats d'economia social de la ciutat.

L’acord contempla que la reparació, transport i resta d’activitats per a la reutilització del maquinari corri a càrrec d’empreses d’economia social de la ciutat, que rebran una remuneració per part de la  xarxa Reuse. El material anirà destinat a cooperatives, fundacions, associacions i a entitats sense afany de lucre, i en cap cas es podrà fer un ús comercial del maquinari. Els dispositius també se cediran a particulars que ho necessitin i estiguin sota el paraigua de serveis socials. De moment Barcelona Activa ja ha fet una donació de 150 unitats d'ordinadors, telèfons mòbils, impressores i fotocopiadores, entre d’altres. 

Es tracta d’una aposta pel desenvolupament sostenible centrat a canviar el sistema de producció i provisió de béns i serveis. Amb aquesta mesura s’aconsegueix passar d’un sistema lineal basat en cicles d’extracció, fabricació, utilització i eliminació a un model circular en què els residus es converteixen en recursos i es tanquen els cicles de vida dels productes. Es converteix també en una via de generació d’ingressos per les empreses d’economia social que participen al llarg de tot el procés.

Així doncs, aquesta és una iniciativa amb un doble impacte: d’una banda, es tracta d’una mesura per impulsar l’economia circular a la ciutat i, des de l’administració pública, sensibilitzar la societat i el teixit empresarial i, d’altra banda, a través d’aquest conveni s’avança en el compromís de Barcelona Activa per promoure una actuació amb consciència social.

En el marc de l’acord, l’agència municipal preveu fer almenys un parell de donacions anuals d’una mitjana de 150 dispositius. El conveni té una vigència de dos anys amb possibilitat de pròrroga per a dos més.

Font: Servei de Premsa, Ajuntament de Barcelona.

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible