Agenda

6è Congrés d'Energia de Catalunya

12/02/2019 10:00
-
13/02/2019 19:00
|
IEC, Sala Prat de la Riba, C/Carme 47

Com abordar la transició energètica catalana

CoEnerCat

Durant dos dies Barcelona acollirà l'esdeveniment CoEnerCat, on diferents actors implicats en la transició energètica de Catalunya debatran sobre com enfrontar-se ens els pròxims anys a uns nous reptes sense precedents, compartits amb altres països de la Unió Europea i del món.

El Congrés girarà al voltant del paper de les institucions, el sector energètic, les polítiques territorials i la societat en el futur de l’energia a Catalunya. Aquesta, que ja no és només gas, petroli i electricitat, ha deixat pas al sol, el vent i l’aigua, que no produeixen deixalles i retornen a la natura els residus de la biomassa. En paraules de Joaquim Corominas, president de l’Associació que promou el Congrés, “la font d’energia pot ser a la nostra teulada, al jardí i a l’hort i, en lloc de tendir a cremar més combustibles, tendirem a limitar els equipaments que necessitem per cobrir les nostres necessitats”.

El dia 12 de febrer es tractaran els processos de Transició Energètica i la legislació al respecte de la UE, amb especial èmfasi en els casos de Dinamarca i Alemanya, a càrrec Henrik Lund i Harry Lehman, respectivament, així com les polítiques d’energia renovable que es podrien aplicar a Catalunya. Més tard, diferents actors que conformen el sector energètic presentaran reptes i oportunitats relacionats amb el sector elèctric, les empreses fabricants i promotores de parcs eòlics, el sector de l’edificació, les empreses instal·ladores i el sector de les fonts renovables. Aquesta part de la jornada comptarà amb veus referents del sector com Pep Salas, Victor Cusí, Manel Romero, i es tancarà amb una taula rodona en què el públic està convidat a participar.

El dia 13 de febrer començarà amb la temàtica de les polítiques territorials relacionades amb l’energia. Així, tècnics en aquest àmbit del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, de la Societat Catalana d’Ordenació de Territori i de la Diputació de Barcelona discutiran sobre com contribuir i treure profit de la producció energètica. També exposaran la complexitat dels equilibris entre l’àmbit rural i l’urbà a l’hora d’afrontar la transició energètica.

Per acabar, els i les congressistes parlaran del rol de la societat en la transició energètica, les opcions per cobrir les necessitats de la nova formació en els cicles formatius i en la secundària i la millora de la salut local que comporta abandonar els combustibles fòssils. Per últim, es farà un breu debat sobre els temes tractats durant el congrés i unes conclusions que donaran per tancat l’acte.

Font, programa i inscripcions al web del Congrés d’Energia de Catalunya.

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible