Agenda

6a Fira d'Economia Solidària de Catalunya

20/10/2017 09:00
-
22/10/2017 20:00
|
La Fabra i Coats

Debat sobre quina ha de ser la relació de l’ESS amb les institucions

FESC

Enguany, la fira tindrà lloc els dies 20, 21 i 22 d’octubre a la Fabra i Coats amb el lema “Ni teu, ni meu. Nostre! Fem comunitat”.

L’Economia Social i Solidària es construeix de manera col·lectiva i allò que genera també ha de ser per a la comunitat. En aquesta FESC 2017, des de la Xarxa d’Economia Solidària, es vol aprofundir en aquestes nocions de què és allò comú i com garantim que el que creem hi pertanyi. 

En aquest moment d’auge de l’ESS en el que hem aconseguit que algunes administracions hi estiguin apostant com una font de creació de llocs de treball, volem aprofitar l’espai de la Fira d'Economia Solidària de Catalunya per a preguntar-nos com ens afecta això i quines dependències ens genera. Més que respostes, llencem un seguit de preguntes englobades en 4 grans eixos interdependents:

  • La comunitat: Com construïm de manera participativa? Com promovem que tothom se senti interpel·lada a participar? Quines eines tenim per assegurar que la presa de decisions sigui realment democràtica? Podem fomentar l’arrelament territorial a través de la gestió comunitària dels recursos?
  • El procomú: Sota quines llicències compartim allò que creem? Fem ús dels comuns digitals? Per què apostem per l’ús de llicències lliures? Com gestionem els comuns naturals: aigua, terra, ciutats…?
  • La relació amb les institucions: Quina ha de ser la relació de l’ESS amb les institucions? Hi ha una bombolla de l’ESS? Podem respondre als tempos que imposen les administracions sense trair part de l’esperit de l’ESS? Estem generant una dependència dels diners públics?
  • Allò públic: Què definim com a públic? Allò que es propietat de l’administració? Allò gestionat per les persones usuàries? Quin és el millor model en cada cas?

Font i més informació en el web de la FESC 2017.

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible