Agenda

19 edició Taula rodona europea per al consum i la producció sostenibles

15/10/2019 09:00
-
18/10/2019 19:00
|
Institut de Ciència i Tecnologia de la Sostenibilitat de la Universitat Politècnica de Catalunya - BarcelonaTech

A Barcelona, participa-hi!

ERSCP 2019

L’Institut Universitari de Recerca en Ciència i Tecnologies de la Sostenibilitat (ISST.UPC) de la Universitat Politècnica de Catalunya és l’organitzador d’aquest important esdeveniment, que se celebra des del 1994 i és una de les conferències més destacades d’Europa sobre consum sostenible, economia circular, indústria i negoci sostenibles, i educació per a la sostenibilitat.

L’objectiu principal de les conferències European Roundtable for Sustainable Consumption and Production (ERSCP) és fomentar la discussió entre els agents implicats en el consum i la producció sostenibles: empreses, institucions públiques, universitats, instituts i centres de recerca, ONG, pimes, associacions professionals, responsables de la presa de decisions, etc.

La transició cap a una Europa circular és una oportunitat per transformar la nostra producció i consum i fer-la més sostenible. La comissió europea va definir el pla d'acció de la UE per a l'economia circular: tancar el bucle, que té com a objectiu ser fonamental per assolir els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) el 2030, en particular l'objectiu 12 de garantir patrons de consum i producció sostenibles. Per això el programa ERSCP 2019 posa l’èmfasi en el paper del disseny de models de producció i de consum, a més de la sostenibilitat dels productes i serveis lliurats al mercat. Les intervencions s'estructuraran al voltant de les cadenes de consum, economia circular, indústria i empresa i educació, considerant els enfocaments transversals de la transdisciplinaritat, la innovació, el disseny i la política, ja que són crucials per a qualsevol transformació cap a una societat de producció i consum sostenible.

Font i més informació al Web ERSCP 2019.

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible