Agenda

Webinar sobre com les ciutats poden fer front als residus alimentaris

12/03/2019 11:00
-
12/03/2019 12:30
|
Online, 11.00-12.30

Projectes de Cremona, Sabadell i Leiria en el marc d'UrbanWINS

UrbanWINS

Segons la Comissió Europea, es generen anualment uns 88 milions de tones de residus d'aliments amb uns costos associats estimats en 143 milions d'euros. Segons la FAO, fins a un terç de tots els aliments es fa malbé o es malbarata abans de consumir-los, o es perd tot el menjar a la cadena de subministrament.

Algunes de les ciutats del projecte europeu UrbanWINS han decidit respondre a aquest problema i afrontar els residus d'aliments com a part de les seves accions pilot.

L'ICLEI i les ciutats d'UrbanWINS han organitzat aquest seminari per presentar algunes de les iniciatives que s'estan duent a terme per minimitzar els residus d'aliments. El programa és el següent:

11.00. Benvinguda i introducció

Meritxell Díaz, Àrea de Comunicació del Secretariat Eureopeu d'ICLEI

11.05. Per què volem lluitar contra el malbaratament alimentari

Hanne Heymans, Coordinador de projectes de FoodWIN 

11.25. Cremona i la lluita contra els residus alimentaris: millora de la recuperació i donació d'excedents alimentaris i promoció de compres informades

Martina Macconi, Directora del projecte UrbanWINS de l'Ajuntament de Cremona

Francesca Federici, sòcia fundadora d'EStà i experta en política alimentària

11.45. Sabadell i el seu programa de prevenció de residus d'aliments

Anna Puiggros, Cap de projectes del Departament d'Innovació de l'Ajuntament de Sabadell

12.05. Leiria i la seva guia per a la reducció de residus alimentaris

Margarida Morais, Tècnica superior de Medi ambient al municipi de Leiria

12.20. Debat i conclusions

Us podeu registrar en el següent enllaç.

Subscriu-te al bulletí!