Treball en xarxa: una nova cultura organitzativa

L'Ajuntament de Barcelona gestiona al voltant de dos mil edificis i té uns dotze mil treballadors, estructurats en un gran nombre de departaments i divisions que gestionen pressupostos de contractació descentralitzats. La coordinació i l'expansió de l'estratègia a tota l'organització (nova cultura organitzativa) és un dels majors reptes del Programa A+S.

El Programa A+S disposa de diversos grups de treball que es reuneixen regularment per tractar temes com les iniciatives d'ambientalització en general, la compra sostenible de fusta, l'edificació o la compra responsable. Puntualment també es convoquen altres grups específics sobre aspectes com l'ambientalització d'esdeveniments o la contractació innovadora.

xarxa

Pel que fa a la relació amb altres agents externs, l'Ajuntament de Barcelona és membre actiu de la Campanya Procura+ de l'ICLEI (Barcelona ha exercit la vicepresidència de la Campanya Procura+ fins a l'any 2012) i també de diverses xarxes creades per compartir experiències i bones pràctiques, així com per promoure les polítiques ambientals locals com ara la Xarxa de Pobles i Ciutats cap a la Sostenibilitat (Diputació de Barcelona), EUROCIUTATS o la Xarxa Catalana per la Compra Pública Ètica.

Informes i enllaços relacionats

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible