Notícies

TMB substituirà en 4 anys els busos dièsel per híbrids i elèctrics

08/05/2018

Produint un estalvi de 27.880 tones de CO2

TMB

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) està realitzant la substitució de 449 autobusos dièsel i de gas natural comprimit de primera generació per autobusos híbrids, elèctrics i de gas natural més avançats, amb l'objectiu de reduir dràsticament les emissions de diòxid de carboni, causants de l'escalfament global. En quatre anys, del 2017 al 2020, aquesta segona reconversió ambiental de la flota de bus produirà un estalvi de 27.880 tones de CO2, que ascendirà a més de 50.500 tones en el còmput ampliat fins al 2023.

El compromís de TMB per la reducció d’emissions ha estat recollit pel Ministeri d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient del Govern espanyol dins del seu programa FES-CO2 d’incentius a les activitats baixes en carboni amb una aportació econòmica màxima de 500.000 euros també fins al 2023. TMB és l’única empresa de transport públic urbà de tot Espanya que ha rebut aquesta aportació, que s’instrumenta tècnicament com una compra de l’estalvi d’emissions generat pels nous autobusos de TMB.

La inversió creixent de l’empresa d’Autobusos de TMB en material mòbil s’orienta no sols a rebaixar l’edat i la fiabilitat dels vehicles de transport, sinó també a reduir-ne l’impacte ambiental. El consum energètic de combustible d’un autobús híbrid, i per tant també les emissions de CO2, són de mitjana un 30% més baixes que les d’un cotxe dièsel equivalent, i arriben al 45% en certs models. En el cas d’un autobús elèctric, la reducció és del 100%. La tracció elèctrica també disminueix el soroll, les vibracions i millora la tracció del vehicle, la qual cosa redunda en una clara millora de confortabilitat.

Des d’ara fins al 2020 es produirà la substitució de 449 unitats del parc d’autobusos dièsel i de gas natural comprimit de primera generació, que seran reemplaçats per 449 vehicles híbrids, elèctrics i de gas amb categoria Euro 6. La flota de gas es mantindrà al voltant de les 380 unitats. I per a la flota auxiliar només s’adquiriran vehicles elèctrics. El procés s’accelera aquest any 2018, en què es preveu la incorporació de 254 autobusos d’aquestes tecnologies netes en diferents remeses, com es pot comprovar en el quadre següent:

Amb aquestes mesures, l’aprofitament de les qualitats ambientals del gas natural comprimit, que propulsa el 35% dels vehicles, i l’orientació verda de les noves compres, la flota de bus de TMB es va posicionar com la més neta d’Europa. Un títol reconegut el 2015 per la Unió Internacional de Transport Públic. Els passos que ha emprès TMB van en la línia del compliment dels acords de la Conferència sobre el Canvi Climàtic de París per contenir l’increment de la temperatura mitjana global i afavorir un desenvolupament sense gasos d’efecte hivernacle.

Font i més informació al web TMB.

Subscriu-te al bulletí!

Aquí et pots subscriure al Butlletí Ajuntament + Sostenible