Notícies

Primera sessió de la Taula Plàstic Zero

24/07/2020

La trobada virtual amb un centenar d’assistents d’organitzacions de l’àmbit de comerç, hoteleria i restauració i festes i esdeveniments reprèn la seva activitat per avançar en els projectes d’eliminació de plàstic d’un sol ús

Imatge taula plastic zero

La Taula Plàstic Zero, que neix com a una de les respostes a l’emergència climàtica, es un grup de treball en el marc del Consell Ciutadà per la Sostenibilitat. L’objectiu global de la taula és eliminar, o si més no, reduir, el plàstic d’un sol ús en les activitats, i incidir en la cultura de l’usar i llençar.

En la sessió es fa una presentació sobre la problemàtica de l’augment de residus vinculat a l’ús d’elements de protecció d’un sol ús en el context de la COVID-19, com mascaretes, guants, bosses i envasos plàstics, i es presenten recomanacions per la reducció d’aquests elements.

Durant la sessió es comparteixen reflexions sobre els projectes de les organitzacions participants, com per exemple la reducció dels envasos plàstics d’un sol ús en les carnisseries del Gremi d’Empresaris Carnissers i Xarcuters de Barcelona i Província; la utilització de gots reutilitzables o potenciant la venda a granel durant la Fira BioCultura; la promoció de l’ús de fonts d’aigua i la prohibició de la venda d’ampolles d’aigua de plàstic a les cafeteries i bars dels diferents campus de la UPC, o l’ús de bolquers reutilitzables i tovalloles de roba en les “Escoles Bressol Residu Zero”.

La sessió també ha permès un torn obert de paraules identificant oportunitats i necessitats de les organitzacions participants, i un intercanvi d’enllaços amb exemples i materials.

La Taula seguirà amb sessions participatives durant el mes de setembre.

Més informació aquí.

Subscriu-te al bulletí!