Notícies

Es presenten els avenços en contractació sostenible en la Taula de contractació pública de l’Ajuntament de Barcelona

08/10/2020

23 entitats participen en la primera reunió telemàtica

El passat dimecres 30 de setembre de 2020 va tenir lloc la cinquena reunió plenària de la Taula de contractació pública, l’espai de debat i reflexió conjunta entre l’Ajuntament i les més de 30 entitats i organitzacions que en formen part, al voltant de la contractació pública municipal.

En la reunió es van presentar les actuacions de l’Ajuntament en matèria de contractació pública del 2019 i 2020, incloent-hi les accions específiques arrel de la pandèmia de la COVID-19 i l’estat d’implementació del Sistema Integral de Contractació Electrònica i el sistema de seguiment de l’execució dels contractes.

Es va destacar l’aposta de l’Ajuntament per la contractació pública sostenible, així com els serveis d’assessorament per l’aplicació de mesures socials i ambientals en els plecs de contractació. També es va presentar el Pla de Contractació Pública Sostenible 2020 – 2021 amb els seus objectius ambientals, socials i d’innovació. Entre els objectius ambientals destaca l’aposta per revisar les instruccions tècniques existents per incrementar el grau d’exigència ambiental i avançar en l’aplicació de les instruccions en el conjunt dels organismes municipals.

Per finalitzar va presentar-se a la Taula la futura Mesura de govern per a la millora i eficiència de la contractació pública per a la generació de valors i assoliment d’objectius de desenvolupament sostenible Agenda 2030, un document encara en versió de treball, que orienta a l’impuls estratègic del canvi de paradigma de la compra pública de béns i serveis del grup municipal de l’Ajuntament de Barcelona.

Més informació aquí.

Subscriu-te al bulletí!