Notícies

El Museu de Ciències Naturals tindrà una coberta verda

11/10/2018

A la primavera del 2019 serà un exemple referent de “cobertes verdes” de clima mediterrani

Museu_1

Les obres de rehabilitació, promogudes per BIM/SA Barcelona d'Infraestructures Municipals i el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, donaran un nou acabat a tota la superfície del Museu, situada al Parc del Fòrum. Així, s'actuarà sobre el 13.800 m2 de la coberta del museu i 7.100m2 d'aquests quedaran enjardinats, implementant la Mesura de Govern d'Impuls de la infraestructura verda urbana amb actuacions de promoció i creació de cobertes verdes públiques, privades i comunitàries.

El nou projecte donarà solucions a les patologies existents de l'actual coberta d'aigua de l'edifici, concebuda com una gran extensió d'aigua blavosa, metàfora al·legòrica del Mediterrani, que presenta un Museu_2deteriorament de les condicions físiques dels seus elements fonamentals.

La instal·lació d'una superfície enjardinada a la coberta del Museu de caràcter vegetal es planteja amb objectius d’interès científic i d’experimentació, així com d’exemplaritat i referència per a les “cobertes verdes” de clima mediterrani pel que fa a les seves característiques constructives, paisatgístiques i funcionals.

El projecte busca maximitzar el número d'espècies, reconstruir ecosistemes naturals amb plantes d'espècies autòctones, afavorint les comunitats vegetals mediterrànies dominades per plantes herbàcies, anuals i perennes, fàcils d'aconseguir, mantenir, gestionar i amb capacitat d'atraure la fauna. Les plantacions, les sembres i les hidrosembres es distribueixen segons les unitats botàniques i paisatgístiques, el gruix de substrats disponible, la seva exposició als vents marins dominants o la proximitat a l’edicle de l’entrada a la coberta. Les zones d'enjardinament seran les següents:

  1. Àrea didàctica d'acollida
  2. Prat d’espècies anuals típic de Barcelona amb plantes de flor
  3. Prat d’espècies anuals típic de Barcelona amb espècies tolerants a la proximitat del mar
  4. Zona de geòfites i plantes bulboses
  5. Aiguamoll
  6. Prat mediterrani (no segat)

Font i més informació a Premsa.

Subscriu-te al bulletí!