Notícies

Comença la marató per l’emergència climàtica!

04/02/2020

Tercera edició de la campanya de sensibilització i bones pràctiques en ús i consum d’energia, gas i aigua i millora de la gestió dels residus

Aquest divendres 7 de febrer comença la Marató per l’Emergència Climàtica, la campanya de sensibilització i bones pràctiques en l’ús i el consum d’energia, gas, aigua i en la gestió de residus en 72 edificis i equipaments municipals de tots els districtes de Barcelona amb l'objectiu conscienciar la ciutadania sobre l’emergència climàtica que viu la ciutat. Les persones que treballen a les oficines municipals participants, així com les persones usuàries dels equipaments, hauran de fixar-se molt bé en com consumeixen energia, gas i aigua, i també hauran d’intentar reduir al màxim tots els residus que generin i fer-ne correctament la recollida selectiva. Podeu conèixer concretament quins són els edificis participants en el web Energia Barcelona.

Setmanalment es farà un control del consum d’aigua, electricitat i gas i de les emissions de CO2 per mirar si s’han aconseguit reduir i per comprovar quines en són les conseqüències ambientals tenint en compte les dels anys anteriors. L’estalvi econòmic resultant es traduirà en una quantitat de diners que es destinarà a projectes que donin resposta a l’emergència climàtica. Enguany aquests diners s’utilitzaran per impulsar un projecte de creació d’horts socials en cobertes municipals. Es tracta d’una iniciativa en què participen diferents entitats sense ànim de lucre i que consisteix a aprofitar els terrats d’edificis municipals en desús per establir-hi horts cultivats per persones amb discapacitat. El projecte utilitza noves tecnologies de cultiu menys contaminants, i després de repartir les hortalisses recollides entre les entitats participants, dóna els excedents del cultiu a menjadors socials i bancs d’aliments.

Font i més informació al web Barcelona pel Clima.

Subscriu-te al bulletí!