Notícies

Barcelona permetrà doblar el nombre actual de bicis i motos compartides

08/07/2019

Aprovat un decret que regula la seva activitat amb criteris de sostenibilitat

bicisharing

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat un decret que regula l’activitat de motos i bicicletes d’ús compartit a la ciutat. La normativa preveu que el nombre d’aquests vehicles es pugui més que doblar respecte als que hi ha ara en circulació. En el cas de les bicicletes, el consistori atorgarà 3.975 llicències -ara hi ha unes 1.500 bicis-, i en el cas de les motos n’atorgarà 6.958, ara n’hi ha unes 2.500, però la xifra creixerà quan Acciona completi el desplegament de 1.200 motos.

Eloi Badia, regidor de Mobilitat ha justificat el creixement per “donar confiança i seguretat al sector” i per reduir el vehicle privat a la ciutat. Aquests serveis han de complir els criteris de sostenibilitat municipals: bicicletes mecàniques i elèctriques i motos elèctriques.

En el cas específic de les bicicletes, l’Ajuntament habilitarà aparcaments exclusius per a bicis particulars, per evitar que els vehicles compartits saturin certes zones amb més demanda. Els aparcaments seran senyalitzats degudament, i es preveu pintar-los d’un color diferent, molt probablement el lila.

Un cop regulades les bicis i motos de lloguer, l’Ajuntament es posarà ara a treballar en els cotxes i també els patinets d’ús compartit. En el cas d’aquests últims ginys, el lloguer només està permès si es tracta d’un grup amb guia.

Font i més informació al Web de Betevé.

Subscriu-te al bulletí!