Notícies

Barcelona, Capital Mundial per a l'Alimentació Sostenible 2021

31/10/2019

Per un desenvolupament de models agroalimentaris sostenibles, justos i sans

 

imatge noticia 31

Barcelona acollirà l'abril del 2021 la cimera internacional del Pacte de Milà tal com s'ha acordat en la recent trobada que les ciutats signants del pacte estan mantenint aquests dies a Montpellier. El pacte internacional, que rep el suport de la FAO (Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura), posa en valor el paper estratègic de les ciutats en el desenvolupament de sistemes alimentaris sostenibles, justos i sans. 

Sota el lema “Resiliència creixent: Societats d’Alimentació Sostenible per abordar l’Emergència Climàtica” la candidatura de Barcelona es basa en tres eixos clau: promoure dietes saludables, sobretot en el cas de la infància, plantejar l’alimentació sostenible com una oportunitat econòmica per al petit comerç i remarcar el seu vessant com a estratègia per lluitar contra el canvi climàtic. La regidora de Salut, Envelliment i Cures, Gemma Tarafa, ha remarcat que “la producció d’aliments té un gran pes en l’efecte hivernacle, més d’un 23% d’aquestes emissions els genera el model alimentari.” El comissionat d’Economia, Social, i Política Alimentaria, Álvaro Porro, ha destacat que “Barcelona és la capital de la dieta mediterrània, referent per al model alimentari que es vol construir i una oportunitat econòmica per al comerç de proximitat i la pagesia”.

En els propers dos anys, Barcelona continuarà preparant la seva candidatura mitjançant un espai de coordinació política en què participaran les àrees de Política Alimentària, Comerç i Mercats, Ecologia, Salut i Drets Socials, i Agenda 2030 i espais de participació amb la ciutadania. Aquest equip treballa també en el marc del Pla Estratègic Metropolità per tal de donar una dimensió metropolitana al projecte.

Segons dades de l’Omnibus Municipal de 2018, un 91,5% dels ciutadans i ciutadanes de Barcelona té en compte la proximitat del producte, un 55,5% si és de venda directa de pagès i un 54,2% si és ecològic.

Font i més informació al Servei de Premsa.

Subscriu-te al bulletí!