Notícies

Arriba el 3er Congrés de Fusta Constructiva

14/02/2020

Per analitzar i impulsar l’ús de la fusta com a recurs amb grans possibilitats constructives

Congres_fusta

Amb l'eslogan "Enamorats de la fusta. Persones, idees, habitat" es celebra, el 14 d'aquest mes, el tercer Congrés Fusta Constructiva amb la missió de posar en contacte els coneixements actuals de la construcció sostenible amb fusta, amb la demanda creixent sobre aquesta tecnologia, tant a nivell professional com a nivell social. L’ETSAB (Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona) serà l'escenari on es trobaran ponents, expositors, participants i visitants per reunir tot el coneixement i les novetats sobre la construcció en fusta.

La fusta és un material constructiu respectuós amb el medi ambient: és un recurs renovable i inesgotable  -quan es gestiona adequadament-; pal·lia el canvi climàtic -fixant CO2 atmosfèric al seu interior-; es fabrica amb l’energia que obté del sol; els seus residus són biodegradables; es pot reutilitzar i reciclar àmpliament, i al final de la seva vida ens aporta energia neta; a més a més, el bosc controla l’erosió del sòl i manté el cicle de l’aigua. Altrament la fusta per a construir permet prefabricació i construcció modulars -fent gran part de la feina en taller i escurçant significativament el procés constructiu en obra; regula la humitat de l’interior dels espais; genera ambients confortables, càlids i acollidors -amb un pes molt reduït-; respon excepcionalment bé al foc; els edificis de fusta poden durar centenars d’anys; i permet estalviar energia en totes les fases del procés constructiu. Altres valors de la fusta són la seva història humana, la seva honestedat -connectant la tradició més antiga amb el futur més sostenible-, la sostenibilitat, la clusterització -integrant cadenes de valor amb diversos sectors, la cooperació d’actors diversos en un mateix projecte per fomentar la innovació i la creativitat, el treball i l'empresa, el territori i la formació.

Organitzat pel Gremi de la Fusta i el Moble, i amb un programa molt extens, al matí hi haurà 4 ponències magistrals de Ramon Torrents, Juhani Pallasmaa, David Sebastian Martín i Marc Castellnou. A la tarda, tindran lloc dos Grups de Treball per afavorir la participació i implicació de les persones assistents. El primer torn debatrà els següents temes:

  • Perspectives de la Construcció Sostenible en Fusta, Profusta
  • Nova cultura d’empresa, Nekane Amondarain
  • Gestió Forestal, Montse Soler i Àngel Font
  • Finançament i assegurances de les construccions en fusta, Miquel Tudela
  • Creació d’objectes BIM. Introducció a l’estàndard eCOB®, Ferran Bermejo i Elena Pla

El segon torn, en debatrà aquests:

  • Estructures Recíproques, Jorge Blasco
  • Embos-CAT, Joan Montserrat
  • Justa la fusta, Oliver Style i Bega Clavero
  • Fusta i salut, Salvador Ordóñez
  • Creació d’objectes BIM. Introducció a l’estàndard eCOB®, Ferran Bermejo i Elena Pla

Podeu fer la inscripció, descarregar el programa i trobar tota la informació del congrés al web Fusta Constructiva.

Subscriu-te al bulletí!