Butlletí, subscriu-te!

Notícies

2019-01-25

Nous recursos sobre el canvi climàtic a les regions europees

Infografia dels principals impactes i informe sobre els riscos

L'Agència Europea de Medi Ambient ha elaborat, a finals del 2018, una infografia d'acord amb l'estudi "Canvi Climàtic, impactes i vulnerabilitat d'Europa" amb una breu descripció dels principals impactes que es preveuen classificats en 7 regions europees.

El canvi climàtic afectarà a la disponibilitat d'aigua a Europa, exercint una pressió adicional sobre les regions del sud, que per si ja pateixen un estrés hídric. S'espera que altres parts d'Europa s'enfrontin a inundacions més freqüents, mentres que les zones baixes corren el risc de marejades ciclòniques i augment del nivell del mar.

Així mateix, la Unió per la Mediterrània (UpM), Informe_CCorganització intergovernamental constituïda per 43 països d'Europa i de la conca mediterrània, ha presentat a la COP24 de Katowice un informe preliminar sobre els riscos del canvi climàtic per a la regió mediterrània: escassetat d'aigua, desertificació, massificació a les zones costaneres i efectes en l'agricultura.

La regió mediterrània serà una de les més vulnerables als impactes del canvi climàtic. Els principals resultats de l'estudi revelen que l'increment de temperatura a la regió mediterrània serà de 2.2ºC al 2040 i s'espera un increment de més de 3.8ºC a l'any 2100.

Podeu descarregar els nous recursos en els següents enllaços: infografia i informe (en anglès).