Butlletí, subscriu-te!

Notícies

2019-02-04

La Borda de Lacol, premi Ciutat de Barcelona 2018

Valoració de l’alt grau de sostenibilitat, eficiència energètica i qualitat dels habitatge

S'han donat a conèixer els guardonats a la 18a edició dels Premis Ciutat de Barcelona 2018, un reconeixement a la creació, la investigació i la producció realitzades a la ciutat per creadors o col·lectius que hi treballen o per institucions i organitzacions barcelonines que les promouen o les produeixen.

El premiat en la categoria Arquitectura i Urbanisme ha estat la Cooperativa d'Arquitectes LaCol, pel projecte Cooperativa d’habitatge La Borda. El jurat, integrat per Olga Tarrassó (presidenta), Ramon Faura, Laia Grau i Blanca Pujals ha valorat l’alta qualitat arquitectònica fruit laCol_2d’un procés col·laboratiu que planteja una alternativa efectiva a les lògiques imperants del mercat. En Destaquen tres aspectes: l’arriscada formalització de l’espai comú, generós i versàtil; l’alt grau de sostenibilitat i eficiència energètica assolits; i la qualitat d’uns habitatges molt per sobre de l’estàndard habitual.

La Borda és un projecte pioner resultat de l'esforç de la comunitat de Can Batlló que fa set anys va creure en la necessitat de crear una alternativa d'accés a l'habitatge. Els socis i sòcies habitants han estat un agent clau en repensar la manera d'habitar i poder fer realitat aquesta petita utopia. El projecte d'arquitectura s'ha fet conjuntament amb Arkenova, Miguel Nevado, AumedesDAP, Societat Orgànica, PAuS (Coque Claret i Dani Calatayud) i Grisel·la Iglesias (Àurea acústica), LaCol_3que han estat imprescindibles per aconseguir el resultat final. La promoció l'han acompanyat La Ciutat Invisible, Coop57, La Dinamo Fundació, Jose Juan Martínez Larriba, Col·lectiu Ronda i Holon.

El proper dijous, 14 de febrer a les 18.00 hores, l’alcaldessa de Barcelona,  Ada Colau, i el Comissionat de Cultura de l’Ajuntament, Joan Subirats, presidiran la cerimònia de lliurament dels Premis Ciutat de Barcelona 2018. L’acte tindrà lloc al Saló de Cent i serà conduit per l’actru Àgata Roca.

Font i més informació al web LaCol.