Butlletí, subscriu-te!

Notícies

2019-01-18

Informe sobre 10 sistemes de dipòsit, devolució i retorn a Europa

Experiències i enfocaments per impulsar la circularitat dels envasos

En ple context per afrontar una veritable economia circular a la Unió Europea, amb el Pla d'Acció d'Economia Circular de la UE i la legislació sobre residus recentment revisada, els experts i responsables polítics estan buscant solucions concretes a nivell nacional, regional i local per implementar en els propers anys.

Els sistemes d'incentius i dipòsits econòmics apareixen com a potencials instruments per assolir aquests objectius ambiciosos i lluitar contra els la generació de residus. Aquets sistemes de reemborsament de devolucions es caracteritzen pel seu incentiu econòmic ja que el consumidor paga una quantitat de diners addicional visible, un "dipòsit", a més del preu del producte, que pot reclamar després si porta el producte (o el seu envàs buit) fins a un punt de recollida aprovat.

L'Associació de Ciutats i Regions per a la gestió sostenible dels recursos (ACR+) ha explorat les experiències i els enfocaments existents a 10 països d'Europa (Croàcia, Dinamarca, Estònia, Finlàndia, Alemanya, Islàndia, Lituània, Països Baixos, Noruega i Suècia) entorn als sistemes de reemborsament de dipòsits de les begudes amb envasos d'un sol ús en un informe recentment publicat, amb l'objectiu de donar suport als responsables polítics en la presa de decisions i impulsar la circularitat dels envasos.

Podeu descarregar l'informe complet en anglès "Els sistemes de reemborsament de dipòsits per a envasos per a begudes d'un sol ús Europa", o els casos d'estudi de forma individual (Croàcia, Dinamarca, Estònia, Finlàndia, Alemanya, Islàndia, Lituània, Països Baixos, Noruega i Suècia).

Font i més informació al web de ACR+.