Butlletí, subscriu-te!

Notícies

2018-11-05

Finalitzada la coberta verda de les escoles Salesians de Sarrià

La primera coberta finalitzada del concurs permet guanyar 191 m2 de superfície verda com espai de pràctiques

Ja està acabada la coberta verda del conjunt de les escoles Salesians de Sarrià situada al passeig de Sant Joan Bosco en un conjunt edificat que tanca perimetralment una gran illa de cases amb dos patis situats a diferent nivell. Es tracta del primer projecte finalitzat dels deu que van guanyar el concurs de cobertes verdes celebrat el juny de 2017.

El districte de Sarrià-Sant Gervasi guanya amb aquesta coberta 191 m2 de superfície verda. Aquests espais s'han fet transitables i accessibles i s'hi han plantat una sèrie de plantes entapissants com l'espígol; arbustos a les baranes, i plantes enfiladisses als murs. Tot plegat creant un espai d'estada amb unCoberta2 gran impacte visual sobretot per les aules de l'escola. L'execució del projecte ha tingut un cost de 45.000 € i serà utilitzat com un espai de pràctiques de tots els estudiants i específicament pels alumnes del grau de renovables. Les plaques fotovoltaiques han estat instal·lades pels mateixos estudiants, de manera que, a banda d'aprofitar l'energia produïda, és un recurs pedagògic. El projecte acabat també compta amb un sistema de reg per degoteig amb sensors d'humitat i un hotel d'insectes que ajudarà a la pol·linització de les espècies vegetals.

La resta de cobertes guanyadores estan en procés de construcció i es preveu que finalitzin al llarg de l'any vinent. L'Ajuntament de Barcelona va impulsar el concurs de cobertes verdes per promoure la implantació de nous terrats verds, finançant l'elaboració de 45 projectes tècnics i premiant 10 cobertes verdes en edificis d'habitatges, equipaments docents, sanitaris o d'altres usos. Tots ells amb un fort impacte ambiental, social i paisatgístic.

Aquestes 10 cobertes privades que aportaran més de 4.000 m2 de nou verd se sumen a les cobertes ja realitzades anteriorment en edificis municipals com ara al Mercat de la Vall d'Hebron, a l'edifici Forum, a la Biblioteca Zona Nord o a la Biblioteca Joan Maragall, fet que permet assolir el compromís municipal adquirit en la mesura de govern d'impuls de la infraestructura verda urbana.

Font web d'Ecologia Urbana.