Butlletí, subscriu-te!

Notícies

2018-11-13

Darrer informe de la UNEP sobre circularitat i compra verda

Accelerar la transició cap a economies eficients en recursos

El Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA) acaba de publicar el seu darrer informe titulat "Construint la circularitat en les nostres economies a través d'una contractació sostenible" després que hagi tingut lloc la celebració del Fòrum Mundial d'Economia Circular el passat mes d'octubre al Japó (Yokohama).

L'informe pretén introduir el paper que pot tenir la contractació pública sostenible per accelerar la transició cap a una economia circular amb un  canvi cap a patrons de consum i producció més sostenibles. El document, dirigit tant a responsables de compres, responsables polítics i al sector empresarial, té la finalitat d'establir diàlegs, a nivell global, sobre quina és la millor manera d'aconseguir una major circularitat en les nostres economies.

La publicació s'estructura en vuit capítols que tracten sobre el UNEP2poder de la compra pública, sobre la incorporació de la circularitat en la contractació sostenible, identificant bones pràctiques de compra sostenible, lliçons apreses i recomanacions. Profunditza sobre la comprensió de conceptes com les adquisiciones sostenibles i circulars des d'un enfocament global que identifica quines són les eines i les solucions que promouen una economia circular.

L'infome "Building Circularity into our Economies through Sustainable Procurement" (en anglès) estat desenvolupat com a part del treball sobre el consum i la producció sostenible i s'ha beneficiat de la visió i l'experiència dels socis de la Plataforma per a l'Acceleració de l'Economia Circular (PACE, singles en anglès de Platform for Accelerating the Circular Economy).

Podeu descarregar l'informe en el següent enllaç.