Butlletí, subscriu-te!

Notícies

2018-12-11

Consells per viure un Nadal sostenible!

Com minimitzar l'impacte de les festes sobre el medi

El Nadal és època de passar-ho bé amb els amics i la família, de solidaritat amb els altres i de celebrar amb alegria l'inici del nou any. Però també és època de molt de consum, tant amb la compra de regals com amb la de menjar i begudes per a les celebracions, o la d'elements ornamentals vegetals, com els avets. També hi ha més desplaçaments a la ciutat per comprar, i més despesa energètica a les llars, amb els llums decoratius, la calefacció i l'augment de l'ús dels electrodomèstics.

Alhora, cal tenir en compte que, a Barcelona, es genera prop d'un 17% més de residus per Nadal que la resta d'èpoques de l'any. Per aquest motiu, és cosa de tots minimitzar l'impacte que tenen les festes sobre el medi, seguint una sèrie d'idees senzilles, consells i bones pràctiques que ajudaran a fer d'aquest Nadal una celebració més sostenible i responsable amb el medi ambient.

  • No llencis menjar: cuina receptes de reaprofitament originals, consulta el web Som Gent de Profit.
  • Fes la teva pròpia decoració nadalenca: seràs més original i sostenible!
  • Regals “immaterials”: regala experiències com ara activitats culturals, esportives o educatives, així evitaràs regalar objectes o productes que, a la llarga, s’acaben convertint en residus.
  • Construeix capses per embolicar els regals: amb la tècnica de l’origami pots crear embolcalls sostenibles reutilitzant papers de revistes.
  • Compra amb responsabilitat: pensa, abans de comprar, què Nadal_sostenible_2necessites i si allò que vols et serà d’utilitat o és un caprici. Fes servir el comerç de proximitat i vés a establiments que venen productes d’origen local, ecològic, a granel, de comerç just o artesanals.
  • Mou-te amb transport públic: no només contamines menys sinó que et mous més ràpid i evites quedar-te atrapat en un embús.
  • No abandonis mobles ni trastos vells al carrer: recorda que cada carrer té un dia assignat i un horari, de 20.00 a 22.00 hores, per recollir-los.
  • Gestiona correctament els residus: separa a casa els diversos residus, i diposita’ls correctament al contenidor que els correspon. La xarxa de punts verds continua oberta per Nadal: aprofita i porta-hi tot el que ja no necessites.

L'Ajuntament també ha programat tot un seguit d'iniciatives i activitats que durant aquests dies ajudaran, també, a fer d'aquest Nadal una festa més sostenible:

Font i més informació al web Nadal sostenible.