Serveis d'alimentació

El plec per al servei de menjador de l'IMEB introdueix des de l'any 2008 aliments frescos, de temporada i procedents de l'agricultura ecològica al 100% de les escoles bressol municipals.

Menjadors escolarsPer tal de consolidar i estendre aquesta pràctica, la Instrucció tècnica per a l'aplicació de criteris de sostenibilitat en els serveis d'alimentació (2015) estableix els criteris ambientals i socials a introduir en tots els contractes de serveis de menjador, catering puntual i venda automatica (vending).

D'acord amb la Instrucció, a l'hora de contractar aquests serveis és prioritari:

  • Introduir aliments bàsics i manufacturats d'agricultura ecològica i de comerç just.
  • Introduir l'ús d'articles, materials i productes ecològics en les activitats associades al servei (parament de taules, cuina i neteja).
  • Introduir i millorar progressivament l'eficiència energètica de la maquinària utilitzada.
  • Introduir i consolidar pràctiques de prevenció i bona gestió de residus.
  • Garantir la formació ambiental del personal d'aquest tipus de serveis.

Els exemples de contractació de serveis de càtering a empreses d'inserció dónen un valor social afegit al compromís i millora ambiental.

Recursos

Tassa cafe reutilitzable

Tassa cafe 2

Des dels inicis del Programa A+S s'han impulsat vàries campanyes dirigides als treballadors per fomentar l'ús d'una tassa pròpia multiús per a les màquines de begudes calentes. Alguns models de màquines permeten la introducció d'un doble sistema de preus (amb o sense tassa) que beneficia els consumidors conscients.

Video Escoles Bressol Premi A+S
Play icon
Video Escoles Bressol Premi A+S

Subscriu-te al bulletí!