Notícies

Samarretes de cotó ecològic a les festes de Gràcia 2018

02/11/2018

S'han venut prop de 7.000 samarretes de cotó orgànic certificat amb garanties de condicions de treball i  lliures de substàncies nocives

Samarreta Gracia

Per la Fundació Festa Major de Gràcia la samarreta té un valor especial i la seva presentació és l'acte que dóna el tret de sortida a les activitats de la Festa Major. Aquest any es va fer un pas més i es va apostar pel cotó orgànic!

En aquesta edició tal com explica Paula Vallejo, tècnica de producció i d'administració de la Fundació Festa Major de Gràcia, "es va decidir apostar per una samarreta de cotó orgànic com a garantia de qualitat de la samarreta". A més el producte triat també "disposava de garanties de treball en condicions laborals dignes, cosa que ja s'havia tingut en compte l'any anterior". La samarreta 2018 posseeix les certificacions següents:

  • GOTS: la Norma Tèxtil Orgànica Global (GOTS) està reconeguda com la norma líder en el processament de tèxtils fets amb fibra orgànica. Únicament els productes tèxtils que continguin un mínim de 70% de fibra orgànica poden certificar GOTS.
  • FAIR WARE FOUNDATION: es tracta d'una organització independent, sense fins amb ànim de lucre, que treballa per empreses i fàbriques per millorar les condicions laborals dels treballadors de confecció de fàbriques i tallers de tot el món.
  • OEKO-TEX. Standard 100: és un sistema de certificació unificat a escala mundial per a productes tèxtils en totes les etapes de procés on es minimitzen els riscos per a la salut dels productes químics utilitzats en les peces tèxtils. La norma estableix els nivells permesos de substàncies potencialment nocives.

La Fundació "no volia incrementar el preu de venda de la samarreta". La qualitat del producte va convèncer i, malgrat la diferència de cost respecte a l'any anterior, l'oferta del proveïdor escollit va ser prou ajustada perquè la Fundació la pogués absorbir. Així els assistents van poder comprar la samarreta al mateix preu que l'any 2017.

A més a més, la Festa de Gràcia ha seguit aplicant el sistema integral de reutilització dels #gotsreutilitzables iniciat el 2017 a tots els carrers i espais del barri durant la Festa Major. Així es redueixen les deixalles en carrers i places durant les festes, i tot el got recuperat - durant les festes i en acabar aquestes - es retorna a unes instal·lacions centrals per ser rentat i empaquetat per a la seva reutilització.

Font i més informació: produccio@festamajordegracia.cat.

Subscriu-te al bulletí!