Notícies

Lectura d'estiu: "Plàstics i economia circular: solucions comunes"

10/07/2019

Pràctiques innovadores locals de gestió dels plàstics amb enfocament d'economia circular

PNUD

S'apropen les vacances de l'estiu que sovint aprofitem per conèixer món sigui viatjant o a través de lectures que ens apropen a altres realitats del nostre planeta, com la d'aquesta recent publicació del Programa de Nacions Unides per al Desenvolupament (PNUD). Apropa't a Burundi, Índia, Jamaica, Serra León, Gàmbia, Ghana, Maldives, Afganistan, Armènia o Bahames a través dels 10 projectes que estan transformant la realitat de les comunitats locals i inspirant a la resta del món.

Els plàstics rodegen totes les facetes de la vida humana, perquè el model actual lineal de producció i consum ("prendre, fabricar, utilitzar i eliminar") condueix a un augment dràstic de residus plàstics a tot el món que suposa una amenaça greu per a la sostenibilitat de la nostra economia i medi ambient. L’economia circular és l'alternativa a aquest patró lineal i té com a objectiu mantenir els recursos usats el màxim de temps possible per extreure'n el màxim valor i, al final de la seva vida útil, recuperar i regenerar-los. Aquest enfocament contribueix alhora a assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides.

El programa GEF Small Grants és un programa corporatiu implementat pel Programa de Nacions Unides per al Desenvolupament (PNUD) per donar suport a l’acció local per fer front als reptes ambientals globals. Els 10 casos pràctics inclosos en aquesta publicació mostren que les comunitats locals i les solucions de base ja contribueixen a la implementació de l’economia circular proporcionant solucions als problemes dels plàstics mitjançant accions per reduir, reutilitzar i reciclar-los. Concretament, les experiències es focalitzen en tres àmbits: l'enginyeria de materials i el disseny de producte; l'ús i el comportament dels consumidors; i la recollida i el reciclatge dels residus.

Podeu descarregar la publicació al següent enllaç.

Subscriu-te al bulletí!