Notícies

Fira de Contractació Pública de Barcelona

24/10/2018

Participació de pimes, empreses locals, emprenedores i innovadores en la prestació de serveis per impulsar la contractació pública sostenible

Fira

La primera Fira de Contractació Pública, impulsada per l'Ajuntament de Barcelona i PIMEC, es tracta d’una iniciativa pionera a Europa que servirà d’aparador dels 80 futurs contractes que l’Ajuntament licitarà durant el 2019 i el 2020 per un import superior als 545 milions d'euros i on s’espera que hi participin uns 300 professionals.

L'objectiu de la Fira és ser un espai de trobada entre l'Ajuntament i els seus potencials proveïdors per promoure en les licitacions públiques una major participació de les pimes, les empreses locals, emprenedores i innovadores. L'Ajuntament, Barcelona Activa, PIMEC i la Fundació PIMEC han signat un conveni estable de col·laboració per sumar esforços i aconseguir objectius comuns d'una banda, en la compra pública, amb l'impuls de la Fira o de la contractació pública electrònica, i de l'altra en diversos àmbits empresarials, com ara afavorir el relleu generacional entre les pimes i donar suport emocional a l'empresariat autònom de la ciutat.

Es convidarà les empreses a conèixer de primera mà lesFira característiques de les contractacions que s'hi exposen, promovent-ne un coneixement més gran que permeti garantir una participació més diversa en les futures licitacions. S’exhibiran contractes de molt diversa índole, rellevants tant per les seves característiques tècniques singulars, com per la importància econòmica, o bé per la seva crida a la innovació. A cada estand el personal tècnic municipal oferirà informació sobre aquests projectes de contractació i mantindrà un diàleg amb les empreses interessades a través d’entrevistes prèviament concertades a través dels diversos processos d’inscripció previstos al web que promocionarà la Fira.

El primer tinent d'alcaldia, Gerardo Pisarello, ha remarcat la "importància d'aquesta col·laboració publico privada per tenir una mirada necessària i diferent i apostar per una economia que pugui ser sostenible, innovadora i que doni a la petita i mitjana empresa el protagonisme que es mereix en l'economia de la ciutat". Pisarello ha subratllat l’aposta municipal per “fer de la contractació pública la principal eina d’incidència en el canvi de la concepció de l’economia de la ciutat amb la voluntat d’incorporar les pimes” i ha afegit que si “aquestes són capaces de vincular-se a l’economia circular, d’integrar les dones i d’apostar per una economia sostenible, tindran a l’Ajuntament al seu costat”.

La Fira tindrà lloc al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) el dia 20 de novembre de 9h a 14h. Més informació sobre el programa, les taules rodones, els estands i espais i les inscripcions a l'espai web de la Fira.

Font i més informació al Servei de Premsa.

Subscriu-te al bulletí!