Butlletí, subscriu-te!

Notícies

2019-01-07

Ambientalització de les subvencions per a projectes, activitats i serveis del 2019

Valoració dels criteris de compra i contractació responsable dels projectes de consum responsable i programes de temps i economia de les cures

Ja s'ha fet pública la Convocatòria general de subvencions per a projectes, activitats i serveis de districte i de ciutat per a l’any 2019, al web de l’Ajuntament de Barcelona. Enguany incorpora un nou criteri general de valoració de l'impacte dels projectes: els Beneficis ambientals (ambientalització d’esdeveniments, economia circular, etc.) i socials (contractació sostenible, etc.) del projecte, per tal de fomentar pràctiques sostenibles. 

L'impacte de les entitats és molt més ampli que la seva pròpia activitat, perquè de forma conscient o inconscientment, les entitats informen, sensibilitzen i serveixen d'exemple a l'entorn, i per tant, també és important que apostin per adoptar mesures d'ambientalització i de compra i contractació sostenible, entre d'altres valors.

La Direcció de Serveis d’Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum ha publicat una Guia d'aplicació del criteri de valoració general beneficis ambientals i socials on s'hi troba una explicació de la finalitat d’aquest criteri, així com orientacions i exemples de com incorporar-ho en el vostre projecte i en la sol·licitud de la subvencions.

La incorporació de mesures sostenibles comporten uns beneficis, tant a nivell ambiental com social, com són la reducció de residus, la minimització de la contaminació, la integració de col·lectius vulnerables o l'afavoriment de l'economia local. A més, la legislació properament canviarà en alguns aspectes i obligatòriament tothom haurà d'adoptar nous hàbits de consum.

Subvencio

El termini per a la presentació de sol·licituds serà del 27 de desembre de 2018 al 24 de gener de 2019, ambdós inclosos. El dia 9 de gener, de 17h a 19h hi ha una sessió informativa de la convocatòria a InnoBA Centre per a la Innovació Socioeconòmica de Barcelona (C/del erú, 52).

Font i més informació al web: Oficina Municipal d'Informació al Consumidor.