Butlletí, subscriu-te!

Agenda

12/02/2019 10:00:00 - 13/02/2019 19:00:00 | IEC, Sala Prat de la Riba, C/Carme 47

6è Congrés d'Energia de Catalunya

Com abordar la transició energètica catalana

CoEnerCat

Durant dos dies Barcelona acollirà l'esdeveniment CoEnerCat, on diferents actors implicats en la transició energètica de Catalunya debatran sobre com enfrontar-se ens els pròxims anys a uns nous reptes sense precedents, compartits amb altres països de la Unió Europea i del món.

El Congrés girarà al voltant del paper de les institucions, el sector energètic, les polítiques territorials i la societat en el futur de l’energia a Catalunya. Aquesta, que ja no és només gas, petroli i electricitat, ha deixat pas al sol, el vent i l’aigua, que no produeixen deixalles i retornen a la natura els residus de la biomassa. En paraules de Joaquim Corominas, president de l’Associació que promou el Congrés, “la font d’energia pot ser a la nostra teulada, al jardí i a l’hort i, en lloc de tendir a cremar més combustibles, tendirem a limitar els equipaments que necessitem per cobrir les nostres necessitats”.

El dia 12 de febrer es tractaran els processos de Transició Energètica i la legislació al respecte de la UE, amb especial èmfasi en els casos de Dinamarca i Alemanya, a càrrec Henrik Lund i Harry Lehman, respectivament, així com les polítiques d’energia renovable que es podrien aplicar a Catalunya. Més tard, diferents actors que conformen el sector energètic presentaran reptes i oportunitats relacionats amb el sector elèctric, les empreses fabricants i promotores de parcs eòlics, el sector de l’edificació, les empreses instal·ladores i el sector de les fonts renovables. Aquesta part de la jornada comptarà amb veus referents del sector com Pep Salas, Victor Cusí, Manel Romero, i es tancarà amb una taula rodona en què el públic està convidat a participar.

El dia 13 de febrer començarà amb la temàtica de les polítiques territorials relacionades amb l’energia. Així, tècnics en aquest àmbit del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, de la Societat Catalana d’Ordenació de Territori i de la Diputació de Barcelona discutiran sobre com contribuir i treure profit de la producció energètica. També exposaran la complexitat dels equilibris entre l’àmbit rural i l’urbà a l’hora d’afrontar la transició energètica.

Per acabar, els i les congressistes parlaran del rol de la societat en la transició energètica, les opcions per cobrir les necessitats de la nova formació en els cicles formatius i en la secundària i la millora de la salut local que comporta abandonar els combustibles fòssils. Per últim, es farà un breu debat sobre els temes tractats durant el congrés i unes conclusions que donaran per tancat l’acte.

Font, programa i inscripcions al web del Congrés d’Energia de Catalunya.